Magyar borok ABC sorrend Ár szerint Évjárat szerint

260 találat
Disznókő Kapi Aszú 6 Puttonyos 2011
Disznókő Kapi Aszú 6 Puttonyos 2011 29 990 Ft

5 palack vásárlása esetén a hatodik ajándék!
Mi is a Kapi?
Egy különleges termőterület legtisztább kifejeződése, kivételes évekből.
Örömmel mutatjuk be a Disznókő Kapi 6 puttonyos aszú harmadik, 2011-es évjáratát. Ezt a ritka bort korábban csupán két évben, 1999-ben és 2005-ben készült.
Csakis azokban az években készül, amikor a Kapi dűlőben termett furmint aszúszemekben félreismerhetetlenül megmutatkozik a termőhely kivételessége.
A „Kapi Vineyard” a Disznókő déli fekvésű Kapi-dűlőjének felső harmadában, a tengerszint felett mintegy 150–180 méter magasságban található. Talaja valamelyest könnyebb, mint a birtok többi területéé: a löszrétegekkel és riolittörmelékkel keveredő vulkáni agyagtalaj ásványi anyagokban különösen gazdag, ez pedig – a dűlő földrajzi helyével és fekvésével együtt – egyedülállóan ritkává teszi ezt az aszúkülönlegességet.
A Disznókő évjáratok között 2011 egy egyedülálló, minden tekintetben meglepetést hozó évjárat, forró és száraz, igen korai éréssel. A botritiszesedés csak későn és lassan indult a száraz ősz miatt, a szőlőbogyók azonban erőteljesen töppedtek, kivételesen gazdag, gyümölcsízű aszúszemeket eredményezve, melyekből harmonikus savú, elegáns borok készülhettek.
Az aszúszemeket egymást követő háromszori szemenkénti válogatással gyűjtöttük, szeptember 28. és november 11. között.
A Kapi-dűlő e nemes bogyóinak gazdagsága és különleges koncentrációja egy kristálytiszta szerkezetű bort eredményezett, melyet tökéletes egyensúly és végtelen finesz jellemez.  A bor édessége ásványi frissességgel párosul és mentes minden sallangtól, úgy érezzük, hogy igazi harmónia teljesedik ki. Nemes, ugyanakkor diszkrét aromáiban fehér gyümölcs, virágillat és finom tölgyfahordós jegyeket fedezhetünk fel.


A DISZNÓKŐ KAPI VINEYARD TOKAJI ASZÚ 6 PUTTONYOS limitált mennyiségben készült; összesen 4654, számozott palackkal lett letöltve.

Kosárba Végleges ár!

Radovin
1028 Budapest, Hidegkúti út 71.
Telefon: (1) 274 6129
uh.nivodar@tukgedih
Radovin - Hidegkút

Radovin Borműhely
1136 Budapest, Pannónia u. 17/b
Telefon: (1) 239 1790
uh.nivodar@ainonnap

Radovin - Pannónia
Radovin Gazdagrét
1118 Budapest, Rétköz utca 5.
Telefon: (1) 952 1494
uh.nivodar@tergadzag

Radovin - Pannónia


Kostoló

Házhozszállítás