Majolini a Radovinben

Majolini a Radovinben

Mi is az a franciacorta?
Franciacorta az olaszok cavaja, vagy ha úgy tetszik az olaszok champagne-ja. Tradícionális eljárással – tehát palackban erjesztve és érlelve –  készített, a lombardiai Brescia területről származó DOCG eredetmegjelöléssel ellátott pezsgő.
Kizárólag chardonnay, pinot bianco és pinot nero szőlőfajtákból készülő, szigorú előírások szerint hosszú hónapokig seprőn érlelendő.
Mi miért szeretjük a mi franciacortánkat?
A Majolini család a XV. század óta készít borokat Brescia városa mellett, nevüket az ottani autochton szőlőfajtáról kapták. Generációk adták át egymásnak a minél elegánsabb franciacorta receptjét, hiszen mi nem is hoznánk nektek mást, mint a tökéletest.
Kinek köszönhetjük?
Nagy öröm számunkra, hogy olyan vásárlóink vannak, akik ha a nagyvilágban kóstolnak valami érdekeset, felhívják rá a figyelmünket. Így történt ez a Majolinivel is. Köszönjük, hogy segítetek a lehető legizgalmasabb szortiment összeállításában!

 

 

Majolini Franciacorta Brut DOCG
Franciacorta régióban, ami Lombardia leggazdagabb része, csak és kizárólag a habzók kaphatnak DOCG besorolást, ők is csupán akkor, ha megfelelnek a szinte Champagne-okat megszégyenítően szigorú előírásoknak. Ez a tétel a belépő a Franciacorták igézően eredeti világába, amikkel – lássuk be- Magyarországon még mi sem gyakran találkoztunk. 90% chardonnay, 10% Pinot Nero. Amikor a szőlők beértek, leszedik (a gyorsaság itt kulcsfontosságú, az erjedés megindulása katasztrofális következményekkel járna), prés után tartályokban irányított hőmérsékleten, 18°c-on erjesztik. A chardonnay bizonyos százalékát azonban tölgyfahordóban erjesztik és érlelik, ezzel kiegészítve krémesebb jelleggel a feszes tartályos többséget. Tavasszal, a házasítást követően palackba kerülnek, ahol végbe megy a második erjedés, majd a 30 hónapig tartó érlelés. Vaníliás-parfümös illatjegyei visszaköszönnek ízben is. Finom elegáns buborékokkal kedveskedik. kerek ugyanakkor rendkívül légies benyomást tesz kóstolójára. Magnum palackos formában is elérhető.

 

 

Majolini Franciacorta Brut Millesimato 2009

Chardonnay és Pinot Noir felhasználásával készült évjáratos tétel. 2009 egy kiemelkedően jó év volt, ezért döntöttek amellett, hogy évjárat megjelöléses italt készítenek belőle. A chardonnay a savak, a tartás felelőse, a Pinot Noir hozza a gyümölcsöket, a textúrát, a karaktert. 48 hónapig érlelték degorzsálás előtt, ami 4 éven keresztüli másodlagos érést jelent palackban. Tömör, intenzív, selymes ízű rendkívül elegáns tétel.

 

 

Majolini Franciacorta Brut Millesimato 2008 Electo
80% Chardonnay, 20% Pinot Noir. Az elkészítési mód a bevált recept szerint történik: a szüreti időpont kiválasztása kardinális kérdés a pezsgőkészítésben. Kiemelt szerephez jutnak ugyanis a határozott, de elegáns savak. Szüretet követően a tétel kisebbik része hordóban a nagyobbik tartályban erjed és érik. A házasítást, a palackozást és a likőrözést követően kezdetét veszi a palackos másoderjedés, majd a 60 hónapig tartó érlelés.  Az eredmény magáért beszél, élesztős, briósos jegyek, telt gyümölcsösséggel kiegészülve. Elegáns finom buborékjai még tovább fokozzák az élményt.

 

 

 

Majolini Franciacorta Saten 2013
Ha egy Franciacorta a Satén elnevezést birtokolja, biztosak lehetünk benne, hogy kizárólag Chardonnay és Pinot Blanc szőlőből készül. ami a Champagne esetében a Blanc de Blancs az a Franciacortáknál a Satén. ebben az esetben 100% Chardonnay szőlőt technológiai érettségben szedik le, és fele-fele arányban érlelik tartályban illetve hordóban. szakértőkből álló testület dönti el, mikor alkalmas a palackozásra, melyet követően végbe megy a másoderjedés és a 36 hónapos palackos érlelés. Intenzív kenyeres-élesztős illata és megnyerő, hosszú íze, kitartó buborékai miatt mi egyből a szívünkbe zártuk.

 

A nemrégiben életbe lépett GDPR rendelet kapcsán felülvizsgáltuk és aktualizáltuk az adatkezelési tájékoztatónkat.
Itt elolvashatod és rendelés előtt elfogadhatod. További kapcsolattartásunkhoz hozzájárulásodat kérjük.
Ha továbbra is szeretnél értesülni legjobb ajánlatainkról, kérlek itt add meg az adataidat.