Narancsbor technológia

Narancsbor technológia

A narancsborok kategóriája napjaink egyik sokat emlegetett régiúj készítési technológiája. Lényege nem más, mint, hogy fehér szőlőből vörösboros eljárással készítenek bort. Fehérborok esetében a must erjedése általában a héjtól elválasztva történik. Vörösborok és így a narancsborok esetében azonban préselést követően a lé nem kerül lefejtésre a héjról, így fermentáció közben színanyagok, zamatanyagok valamint cserzőanyagok is kerülnek a borba. Bár a hazai és világ borászai, borfogyasztói az utóbbi nagyjából 5 évben kezdtek felfigyelni a technológiára valójában egy évezredes múltra visszatekintő módszerről van szó, mely Grúziában (ahonnan a földbe ásott amforák is származnak) valamint Örményországban őshonos. Természetesen amikor valaki a narancsbor kifejezést említi nem garantált, hogy erre a borászati technológiára gondol hiszen ezen a néven készülhet valódi, narancsból készült erjesztett alkoholos ital is, valamint utalhat a Vino Naranja-ra azaz a narancshéjon erjesztett fehérborra, mely Spanyolország bizonyos részein (Huelvában és Malagában) jellemző. A radovin.hu oldalán a narancsbor minden esetben a vörösboros eljárással készült fehérborkat jelöli.

A nemrégiben életbe lépett GDPR rendelet kapcsán felülvizsgáltuk és aktualizáltuk az adatkezelési tájékoztatónkat.
Itt elolvashatod és rendelés előtt elfogadhatod. További kapcsolattartásunkhoz hozzájárulásodat kérjük.
Ha továbbra is szeretnél értesülni legjobb ajánlatainkról, kérlek itt add meg az adataidat.