Októberre ajánljuk

Októberre ajánljuk

Újabb izgalmakkal örvendeztetünk meg benneteket kedvenc Verona melletti birtokunk szortimentjéből. Ezúttal ugyan nem személyesen mentünk el a Pasqua birtokra az italokért, így mulatságos roadtripről nem tudunk beszámolni, de annál több izgalmas újdonságról viszont igen.
A már megszokott  és megkedvelt két proseccon túl hoztunk egy mesés Rosé Spumantét azon kedves vásárlóinknak, akik bár a száraz pezsgőket kedvelik mégsem riadnak vissza néhány gramm maradékcukortól. Egy buja, áradóan gyümölcsös, rendkívül kedves élményre számíthatnak.
Ismét feltankoltunk a kedvenc Rómeó és Júlia ihlette fehérborunkból, melyet a angol Decanter magazin 91 pontra értékelt.
A hűvös őszi napokra való tekintettel természetesen tartalmas vörösekkel is készültünk nektek. Böngésszétek a webshopot vagy térjetek be valamelyik szaküzletünkbe.

Megint találtunk egy szerethető újdonságot a Mátrából.
Ez úttal a Kékhegy pincénél találtuk hiánypótló finomságot. Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon szőlőfajtákat házasították össze ebben a tételben. Bevalljuk az északi borvidékeink Sauvignonjaival kapcsolatban gyakran vannak negatív prekoncepcióink. Tartunk tőle, hogy a gyümölcs beérik-e rendesen, hogy a borban nem jelennek meg zöld, éretlenségre utaló jegyek. Nos ez a tétel tökéletesen rácáfolt minden előzetes félelmünkre. Érett, gyümölcsös, tartalmas, de egy percig sem nehézkes. Igazi örömbor. Vigyétek amíg van.

Bakonyi Peti egyszer már készített nekünk egy Lieblinget. Már akkor tudtuk, hogy ehhez a fiúhoz vissza fogunk térni egy vörös kedvenc erejéig. Hosszas várakozás után végre bemutathatjuk nektek az idei ősz és tél slágerét. Kékfrankos, Portugieser, Cabernet franc fajták kirobbanóan gyümölcsös házasítása, de ebben a borban talán nem is a pontos fajtaösszetétel, hanem Peti keze és a mi szívünk a legfontosabb.  A bor címkéjéről a Radovin kutyák – Tito, Fidel és Harcsa – köszönnek vissza. Ezzel is szeretnénk jelezni a feltétlen elhivatottságunkat az állatok szeretete és jogaik védelme mellett.
Ezen felül minden megvásárolt palack után 100ft-ot ajánlunk fel a Szent Ferenc állatotthon javára, hogy a még gazdátlan ebzeteknek egy hajszállal megkönnyíthessük a mindennapjait.

Már az Augusztusi látogatás során eldöntöttük, hogy ezekkel a borokkal mindenképp foglalkoznunk kell. Nem csak azért, mert kremsi birtokukról csodás a kilátás és mert párját ritkítóan harmonikus borokat készítenek, hanem azért, mert Martin Nigl gondolatiságával messzemenőkig tudunk azonosulni:
“Azt gondolom, hogy nagytestű borokat 14%-os alkohollal könnyű készíteni, a trükkös az amikor az ember 12% alkohollal rendelkező borokat csinálni úgy, hogy mit sem veszít a szépségből, a gyümölcsösségből, az eleganciából és a fineszességből.”

Mariannal régóta jóban vagyunk. A teleinket eddig is nagyban könnyítették meg gyógynövényes teái. Gondoltunk egyet és úgy döntöttünk, hogy bár a teák nem tartoznak a szűken vett profilunkhoz, viszont mivel mindenből szeretjük a kifogástalan minőséget, az odaadó hozzáállást és a páratlan végeredményt így lehetővé tesszük számotokra, hogy tis is függőivé válhassatok.
Októbertől minden boltunkban találkozhattok a Bazsalikomos kert teáival és fűszersóival.

Dénes keze munkáját eddig is nagyra tartottuk és szerettünk a boraival dolgozni, de a 2016-os késői szüretelésű házasításával különösen belopta magát a szívünkbe. Elképesztően magas cukor és szárazanyag tartalom koncentráció, mégsem válik szirupossá vagy nehézkessé. Csupa friss, trópusi gyümölcs és barackok. Odáig vagyunk érte.

Amikor egy Master of Wines brandet épít. Isabelle Legeronnak köszönhetjük többek közt a Natural Wine című könyvet, a RAW Fairt, most pedig a Collective borsorozatot, mely azért jött létre, hogy kiemelkedő tehetségű Kárpát medencei borászokat szakmailag támogasson. A Collective márkanév alatt megjelenő tételek, így Oszkár 2015-ös évjáratú 1880-as kadarkája is szinte kizárólag csúcs gasztróban jelenik meg, –  például a méltán híres Noma étteremben – kiskereskedelmi forgalomban nem. Hatalmas öröm számunkra, hogy azt mondhatjuk a Radovin borkereskedések minden szaküzletében és a webshopunkon is elcsíphettek néhány palackot, amíg a szabad szemmel alig látható készlet tart.

Még csak október vagy máris október. Nézőpont kérdése. A lényeg, hogy karácsony idén is lesz, és higgyétek el, sokkal előbb, mint számítanátok rá. Minden évben sokatoknak vagyunk a segítségére legyen szó akár céges, akár privát ajándékbeszerzéseitekről. Örömmel állunk idén is a rendelkezésetekre. Kérjétek személyre szabott ajánlatainkat kollégáinktól a gazdagret@radovin.hu címen

A nemrégiben életbe lépett GDPR rendelet kapcsán felülvizsgáltuk és aktualizáltuk az adatkezelési tájékoztatónkat.
Itt elolvashatod és rendelés előtt elfogadhatod. További kapcsolattartásunkhoz hozzájárulásodat kérjük.
Ha továbbra is szeretnél értesülni legjobb ajánlatainkról, kérlek itt add meg az adataidat.