Organikus szőlőművelés

Organikus szőlőművelés

vagy ökológiai, vagy biológiai gazdálkodásból származó termék. rendelkezhet erről tanusítvánnyal, de ennek megléte nem kitétele a fenntartható szemléletnek. az organikus gazdálkodás lényege, hogy nem használ a szőlőnövényen felszívodó vegyszereket, nem használ agresszív kemikáliákat gyomirtásra, nem műtrágyázik. ideális esetben az ökológiai szemlélet tovább folytatódik a borászati technológiában is, tehát a pincemunkálatok során is a lehető legkevesebb emberi beavatkozás mellett készül bor, természetesen körültekintő módon. bio bornak akkor nevezhető egy tétel, ha mind a szőlőben, mind a borkészítésben érvényesülnek az organikus szemlélet szabályai, és erről ellenőrző szervezetek által jóváhagyott tanúsítvánnyal is rendelkezik a borászat. a tanúsítvány megléténél és a plecsniknél talán fontosabb a valódi elkötelezettség a fenntarthatóság mellett. az, hogy a gazda ügyel rá, hogy ne zsigerelje ki teljesen a földet és a növényt, ami a megélhetését biztosítja. az organikus gazdaságokból származó borok gazdagok, vibrálóan élénkek, és izgalmasak.

A nemrégiben életbe lépett GDPR rendelet kapcsán felülvizsgáltuk és aktualizáltuk az adatkezelési tájékoztatónkat.
Itt elolvashatod és rendelés előtt elfogadhatod. További kapcsolattartásunkhoz hozzájárulásodat kérjük.
Ha továbbra is szeretnél értesülni legjobb ajánlatainkról, kérlek itt add meg az adataidat.