Spontán erjedés

Spontán erjedés

a mustból borrá válás folyamatának elengedhetetlen szereplői az élesztő gombák, főleg a saccharomyces cerevisiae törzs. jelenleg a borászok többsége azért, hogy az erjedés folyamatát leginkább irányítása alatt tudja tartani laboratóriumi körülmények közt nevelt fajélesztő törzseket ad a musthoz. ez egy jól megfontolt és biztonságos technológia lépés, mely azonban korántsem elkerülhetetlen. a jó minőségű must, mely már szőlő korában sem találkozik sok vegyszerrel (jó esetben ökológiai művelésből származik) a szőlőültetvényen rendelkezik saját élesztő törzsekkel, melyek évek során a pincében is meghonosodnak, így az erjedést tökéletes biztonsággal hozzáadott segítség nélkül is le tudják bonyolítani. a spontán erjedt bor nem azt jelenti, hogy vadélesztők folytatnák le az erjedés teljes egészét. ebben az esetben is közel azonos élesztő törzsek dolgoznak, pusztán annyi a különbség, hogy ezek nagy eséllyel sokkal inkább paszolnak az adott gyümölcs karakteréhez. a végeredmény élő, gazdag, változatos aromatikájú bor.

A nemrégiben életbe lépett GDPR rendelet kapcsán felülvizsgáltuk és aktualizáltuk az adatkezelési tájékoztatónkat.
Itt elolvashatod és rendelés előtt elfogadhatod. További kapcsolattartásunkhoz hozzájárulásodat kérjük.
Ha továbbra is szeretnél értesülni legjobb ajánlatainkról, kérlek itt add meg az adataidat.