Szűretlen borok

Szűretlen borok

A borok “tisztításának” legrégebbi módszere a szűrés, mely az erjedés közben és az az után kialakuló szediment anyagok eltávolítására hivatott. Bár a bor stabilitásának kedvez  mégsem egy kizárólag pozitív és mindenképp elkerülhetetlen folyamatról van szó. Szűrés közben nem csak a nem kívánatos üledékanyagok, de zamatanyagok, sőt színagyagok is távozhatnak a borokból, ezért egyre több borász határoz úgy, hogy főleg a vörösborai esetében eltekint ettől a nyúzó eljárástól. Megfelelő technológiai és pincehigiéniai háttér mellett a borok stabilitásán nem esik csorba, ellenben a végeredmény gazdagabb és izgalmasabb lehet. Szűretlen borok esetében előfordulhat, hogy palackozás után kiválások (pl. borkő) jelenik meg a borban. Ettől nem szabad megijednünk, teljesen normális folyamat, mely a bor minőségére és élvezeti értékére nincs hatással.

A nemrégiben életbe lépett GDPR rendelet kapcsán felülvizsgáltuk és aktualizáltuk az adatkezelési tájékoztatónkat.
Itt elolvashatod és rendelés előtt elfogadhatod. További kapcsolattartásunkhoz hozzájárulásodat kérjük.
Ha továbbra is szeretnél értesülni legjobb ajánlatainkról, kérlek itt add meg az adataidat.