Código 1530 Blanco

22 990 Ft

Egységár (Ft/liter): 32 843 Ft

Kézzel válogatott, teljes érettségi állapotot elérő agávéból készült, ami magas cukortartalommal bír. Hordóérlelés nélküli tétel, így tökéletesen érezhetőek az agávéra jellemző karakterisztikák. A kortyban földes, ásványos jegyek köszönnek vissza, amit citrusos édesség egyensúlyoz ki.

Készleten

Cikkszám: codigo-1530-blanco Kategóriák: , Címkék: , , ,

Leírás

A Código 5 generáció óta készít tequilát, korábban azonban El Tequila Privado néven létezett és italait nem piaci értékesítésre állította elő. Ezekben az időkben a lepárlást egy 5 családhoz tartozó helyi lepárló végezte egy titkos recept alapján. A mai napig ezt a hagyományos receptet használják a párlatok elkészítéséhez. A logójuk történelmi jelentőséggel bír. A jeruzsálemi keresztet, ami a spanyol monarchiát jelképezi és a Jalisco címer ötvözetét jeleníti meg. A nevében az 1530 Amatitan város alapítási évét jelöli, hiszen ez a régió a tequila szülőhelye.
A párlataikat az Amatitán régió hegységeiben vulkáni sziklákon szűrt esővíz felhasználásával készítik, az átlagnál 3-szor több, 100%-ban kék agávéval, amelynek köszönhetően a párlat édesebb ízvilággal rendelkezik, mesterséges adalékok (színezék, ízfokozó, édesítőszer) hozzáadása nélkül. A felhasznált élesztőt helyi pékségből szerzik be, ez szintén a családi receptúra részét képezi. Az érlelés Napa-völgyből származó francia vörösboros tölgyfahordókban történik.

További információk

Termelő

Alkoholtartalom

Kiszerelés

Ország

Típus

Zárási mód

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Código 1530 Blanco” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé.

1