Collalto Gaio Extra Dry Prosecco DOCG 2020

5 990 Ft

Egységár (Ft/liter): 7 987 Ft

A legkeresettebb stílusú prosecco a piacon. Világos szalmasárga színű, melyet a hosszantartó buborékok tesznek gyöngyszerűvé. Elegáns karakterű, melyben érett körte, alma és enyhe virágos jegyek mutatkoznak. Frissítő savassága kiegyensúlyozza a maradékcukorból eredő édes érzetet, tökéletes összhangot adva az prosecconak.

Nincs készleten

Cikkszám: collalto-gaio-extra-dry-prosecco-docg-2020 Kategóriák: , Címkék: , , , , , ,

Leírás

A pincészet nagy múltra tekint vissza, hiszen 958-ban Berengarius király a Collalto család ősének,  I. Rambaldnak több értékes területet ajándékozott, köztük a Treviso alatt található szőlőültetvényeket is. 1100-tól kezdve hivatalosan is a Collalto család tulajdonát képezik ezek a birtokok, 2007-óta pedig Isabella Collalto de Croÿ hercegnő felügyelete alá került a pincészet, amelyet az édesapjától örökölt meg. Irányításával előtérbe kerültek a fenntarthatósághoz köthető innovációk, a magasabb minőségre való törekvés, valamint a környezettudatosság.
Jelenleg 164 hektáron gazdálkodnak, ebből 100 hektár a Superiore Prosecco elkészítéséhez szükséges szőlőknek van fenntartva.

További információk

Termelő

Évjárat

2020

Alkoholtartalom

Kiszerelés

Fajta összetétel

Ország

Régió

Jelleg

Szín

Dosage

Zárási mód

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Collalto Gaio Extra Dry Prosecco DOCG 2020” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé.

1