További információk
Zárási mód | |
---|---|
Díszdoboz | |
Jelleg | |
Szín | |
Termelő | |
Alkoholtartalom | |
Kiszerelés | |
Ország | |
Régió |
13 490 Ft
A Godet család már a 15. generáció óta foglalkozik cognac készítéssel. 1588-ban költözött Bonaventure Godet, holland kereskedő a la Rochelle öbölbe, ahol a bor és só üzletbe szállt be. Nevéhez köthető, hogy ő volt az első, aki lepárolta a borokat, hogy kisebb legyen a szállítási költség. Erre IV. Henriktől kapott engedélyt, innen ered a brandjwine, azaz brandy kifejezés.
Egy modern cognac, picit más szemlélettel, mint a klasszikusok: 42,5%-on palackozzák, idős használt hordóban érlelik 3 évet (kevesebb tannin). Az így keletkezett üdébb és frissítőbb cognac a bartenderek kedvencévé vált.