A termék képe illusztráció, a valóságtól eltérhet.

Kárásztelek Carassia Classic Brut 12% 0,75l

7 290 Ft

Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 7 290 Ft

Egységár (Ft/liter): 9 720 Ft

22 hónapig érlelt, tradicionális eljárással készített pezsgő, melynek alapját 60% chardonnay és 40% pinot noir képezi. A házasított alapborok 2017-es szüret eredményei. Csillogó halványsárga szín, sárgabarackra, zöldkörtére és citrusokra emlékeztető illatok a seprős érlelésből származó friss kenyér jegyével keveredve. Ízben a gyümölcsös és élesztős jegyek uralják – citromolaj, sárgabarack, briós és élesztő mellett. Apró buborékok, krémes habzás, friss savak jellemzik.

Készleten

Leírás

Kárásztelek egy Szilágy megyei falu, 1241-ben említik először okiratokban. Egy 1650-ből származó feljegyzés az első írásos bizonyítéka a kárásztelki szőlőtermesztésnek. A szilágysomlyói aranylelet bizonysága szerint azonban már a 4. században foglalkoztak szőlőműveléssel ezen a területen. A borrégió az elmúlt négyszáz évben váltakozva élt át virágzó és – hol világháborúk, hol filoxéravész, hol kommunista gazdálkodás okozta – súlyos veszteségeket, most ismét felkerült a Kárpát-medence bortérképére.
A területen minden alapfeltétel adott a kiváló pezsgőalapbor elkészítéséhez: hűvösebb klíma, amely a lassú éréshez elengedhetetlen, agyagos-palás talaj és a gondosan válogatott korán érő pezsgő-alapfajták. A pincészet kiemelt fajtája a pinot noir, melyet a birtok területeinek közel felén termesztenek. Ez a fajta mélységet, komplexitást, teltséget ad a pezsgőknek. Pezsgőkészítéskor a törvényes érlelési idő többszörösét alkalmazzák (minimum 20 hónap), de akár hosszabb időt is igénybe vehet a seprőntartás, ha a borok fejlődése ezt igényli.

További információk

Termelő

Alkoholtartalom

Kiszerelés

Fajta összetétel

,

Ország

Régió

Jelleg

Szín

Dosage

Zárási mód

Díszdoboz

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kárásztelek Carassia Classic Brut 12% 0,75l” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1