La Raia Gavi DOCG Riserva Vigna Madonnina 2019

8 990 Ft

Egységár (Ft/liter): 11 987 Ft

100% Cortese, La Madonnina dél-keleti fekvésű dűlőjéről. Az enyhén töppedt termést a kézi szüret során gondosan válogatják, feldolgozzák, ezt követően pedig acéltartályban erjesztik. Az erjedési folyamatok végén a bort átfejtik egy újabb tartályba, majd 6 hónapon keresztül érlelik és csak ezt követően kerül palackozásra. A polcokra kerülése előtt a tétel újabb hat hónapot érlelődik palackban.
Aranysárga tónusokkal tarkított szalmasárga színéhez kellemes, Gavi-ra jellemző florális aromákkal teli illat társul. Ezt követi egy harmonikus, érett gyümölcsös, komplex ízvilág, mézes, kandírozott gyümölcsös jegyekkel, hosszú lecsengéssel.

Készleten

Cikkszám: la-raia-gavi-docg-riserva-vigna-madonnina-2019 Kategóriák: , Címkék: , , , ,

Leírás

Demeter certifikációval rendelkező biodinamikus farm a Gavi dombság szívében, egy olyan helyen, ahol a mikroklímának hála a szőlőtermelésnek és a borkészítésnek ősi hagyománya van. A 2003 óta a Rossi Cairo család tulajdonát képező birtok 180 hektáron terül el, melyen belül 48 szőlőültetvényt, 60 szántóföldet, valamint legelőket és erdőket találunk, melyek számos vadonélő állatnak adnak otthont.
A céljuk az ökoszisztéma helyreállítása és fenntartása a biodinamikus gondolkodásmód elveinek segítségével.

További információk

Termelő

Évjárat

2019

Alkoholtartalom

Kiszerelés

Fajta összetétel

Ország

Régió

Jelleg

Szín

Zárási mód

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„La Raia Gavi DOCG Riserva Vigna Madonnina 2019” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé.

1