A termék képe illusztráció, a valóságtól eltérhet.

Marolo Grappa di Barolo 15 éves 50% 0,7l

44 990 Ft

Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 44 990 Ft

Egységár (Ft/liter): 64 271 Ft

Barolo területéről szüretelt Nebbiolo szőlőtörkölyből készített grappa, mely 15 éves érlelést kapott kis méretű tölgyfa, valamint akác hordóban.
A hosszas érlelési folyamatnak köszönhetően a tétel egyedi érzékszervi tulajdonságokkal ruházódott fel. Mély színárnyalata előrevetíti erőteljes, de mégis lágy karakterét. Száraz, intenzív, édeskés jegyek nélkül, fűszeres aromaprofillal, melyben szegfűszeg, bors, édesgyökér, dohány, szerecsendió és ánizs jelenik meg.
Illatát szintén a hordófűszerek dominálják.
A törkölyből származó tulajdonságok az évek során is megmaradtak, így szilvás, kandírozott gyümölcsös, mandulás jegyekkel egyaránt találkozhatunk a kóstolás során.

Készleten

Cikkszám: GRMARO0670 Kategóriák: , Címkék: , , , , , ,

Leírás

A piemonti Marolo termelői tevékenysége a grappában rejlő, korábban inkább csak sejtett minőség felfedezésének, előállításának és megmutatásának szenvedélyén alapul. A Paolo Marolo által 1977-ben alapított lepárló nagy hangsúlyt fektet a grappa alapanyagául szolgáló szőlő minőségére, így azokat kizárólag Olaszország legkiemelkedőbb adottságú ültetvényeiről szerzik be. Ide tartozik többek között a 2014 óta az UNESCO világörökség részét képező Langhe, vagy Monteferrato és Roero. Kizárólag kisebb bortermelőkkel dolgoznak együtt, akik a megalkuvásmentes, intenzív szőlészeti munkában látják a bor magasabb minőségének legfontosabb feltételét.

A válogatott, kíméletesen préselt, optimális létartalmú friss törkölyt – sok más termelővel ellentétben – nem tárolják, a préselést követő lehetséges legrövidebb időn belül megkezdik annak feldolgozását. A lassú és hosszas lepárlás bain marie-stílusú lepárlókban zajlik, melynek eredményeként a szőlőben rejlő eredeti aromákat maradéktalanul meg tudják őrizni. Az érlelési folyamatot – annak technológiáját és a hordó alapanyagául szolgáló fafajtákat tekintve – állandó kísérletezés jellemzi a cégnél. Mindez garantálja az egyedi stílusú, kiemelkedő összhangban lévő tételeket, melyek a tradicionális olasz párlat korábban kevéssé ismert ideáját képviselik, és a grappát a világ legkiválóbb gyümölcspárlatainak szűkebb sorába emelik.

További információk

Termelő

Alkoholtartalom

Kiszerelés

Fajta összetétel

Ország

Zárási mód

Díszdoboz

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Marolo Grappa di Barolo 15 éves 50% 0,7l” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1