Marolo Grappa di Barolo 15 éves

44 990 Ft

Egységár (Ft/liter): 64 271 Ft

Barolo területéről szüretelt Nebbiolo szőlőtörkölyből készített grappa, mely 15 éves érlelést kapott kis méretű tölgyfa, valamint akác hordóban.
A hosszas érlelési folyamatnak köszönhetően a tétel egyedi érzékszervi tulajdonságokkal ruházódott fel. Mély színárnyalata előrevetíti erőteljes, de mégis lágy karakterét. Száraz, intenzív, édeskés jegyek nélkül, fűszeres aromaprofillal, melyben szegfűszeg, bors, édesgyökér, dohány, szerecsendió és ánizs jelenik meg.
Illatát szintén a hordófűszerek dominálják.
A törkölyből származó tulajdonságok az évek során is megmaradtak, így szilvás, kandírozott gyümölcsös, mandulás jegyekkel egyaránt találkozhatunk a kóstolás során.

Készleten

Cikkszám: marolo-grappa-di-barolo-15-eves Kategóriák: , Címkék: , , , , ,

Leírás

Az 1977-ben Paolo Marolo által alapított lepárló nagy hangsúlyt fektet a grappa alapanyagául szolgáló szőlő minőségére, így azokat Olaszország legkiemelkedőbb ültetvényeiről szerzi be. Ide tartozik többek között a 2014 óta az UNESCO világörökség részét képező Langhe, vagy Monteferrato és Roero.
Termékeikben a terroir, valamint a borászati kultúra változatosságát és hihetetlenül gazdag igyekeznek bemutatni.
A kíméletesen préselt, aromákban gazdag törköly frissen érkezik, helyi kis szőlőtermelőktől, akik garantálják az optimális minőséget.
A lassú és hosszas lepárlás Bain Marie stílusú lepárlókban zajlik, melynek eredményeként  a szőlőben rejlő eredeti aromákat tökéletesen meg tudják őrizni.
Az érlelési folyamat, amelyre állandó kísérletezés jellemző, a technológia és a hordó alapanyagaként szolgáló fa minőségét tekintve, szintén nagy odafigyelés mellett megy végbe. Mindez garantálja azt egyedi stílusú, kiemelkedő összhangban lévő grappát, melyet a Marolo nyújt.

További információk

Termelő

Alkoholtartalom

Kiszerelés

Fajta összetétel

Ország

Zárási mód

Díszdoboz

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Marolo Grappa di Barolo 15 éves” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé.

1