A termék képe illusztráció, a valóságtól eltérhet.

Marolo Grappa di Barolo 20 éves 50% 0,7l

64 990 Ft

Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 64 990 Ft

Egységár (Ft/liter): 92 843 Ft

Barolo területéről szüretelt Nebbiolo szőlőtörkölyből készített grappa, melyet 20 éven át érleltek kis méretű tölgyfa, valamint akácfa hordóban.
A tétel meghosszabbított érlelésnek köszönheti kivételesen sötét színét, valamint selymes textúráját és visszafogott édességét.
A hordó különleges fűszerességet biztosít a grappa karakterének, borsos, szegfűszeges, szerecsendiós, dohányos, ánizsos aromákkal. Ezekhez társulnak a szőlő által biztosított gyümölcsös, már-már lekváros, alma kompótos, mazsolás jegyek, egy csipetnyi mézzel és virágossággal.

Készleten

Cikkszám: GRMARO0770 Kategóriák: , Címkék: , , , , , ,

Leírás

A piemonti Marolo termelői tevékenysége a grappában rejlő, korábban inkább csak sejtett minőség felfedezésének, előállításának és megmutatásának szenvedélyén alapul. A Paolo Marolo által 1977-ben alapított lepárló nagy hangsúlyt fektet a grappa alapanyagául szolgáló szőlő minőségére, így azokat kizárólag Olaszország legkiemelkedőbb adottságú ültetvényeiről szerzik be. Ide tartozik többek között a 2014 óta az UNESCO világörökség részét képező Langhe, vagy Monteferrato és Roero. Kizárólag kisebb bortermelőkkel dolgoznak együtt, akik a megalkuvásmentes, intenzív szőlészeti munkában látják a bor magasabb minőségének legfontosabb feltételét.

A válogatott, kíméletesen préselt, optimális létartalmú friss törkölyt – sok más termelővel ellentétben – nem tárolják, a préselést követő lehetséges legrövidebb időn belül megkezdik annak feldolgozását. A lassú és hosszas lepárlás bain marie-stílusú lepárlókban zajlik, melynek eredményeként a szőlőben rejlő eredeti aromákat maradéktalanul meg tudják őrizni. Az érlelési folyamatot – annak technológiáját és a hordó alapanyagául szolgáló fafajtákat tekintve – állandó kísérletezés jellemzi a cégnél. Mindez garantálja az egyedi stílusú, kiemelkedő összhangban lévő tételeket, melyek a tradicionális olasz párlat korábban kevéssé ismert ideáját képviselik, és a grappát a világ legkiválóbb gyümölcspárlatainak szűkebb sorába emelik.

További információk

Termelő

Alkoholtartalom

Kiszerelés

Fajta összetétel

Ország

Zárási mód

Díszdoboz

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Marolo Grappa di Barolo 20 éves 50% 0,7l” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1