Máté Mantus Merlot IGT 2019

12 990 Ft

Egységár (Ft/liter): 17 320 Ft

100% merlot a pincészet organikus szemléletmóddal művelt, Santa Restituta-ban fekvő ültetvényéről. Kizárólag tökéletes érettségi állapotú szőlő kerül leszüretelésre. Az erjedési folyamatok helyi őshonos élesztővel mennek végbe, kontrollált hőmérsékletű tartályokban. Érlelése során 18 hónapot tölt 225 literes francia tölgyfa hordóban, valamint további 6 hónapot palackban a polcra kerülése előtt. Certifikáltan bio tétel.

Készleten

Cikkszám: mate-mantus-merlot-igt-2019 Kategóriák: , Címkék: , , , ,

Leírás

Máté Ferenc, nemzetközi bestseller író és felesége, Candace festőművész 1990-ben New Yorkból a toszkán vidékre költözött. A világhírű Montalcino borvidéken vásároltak egy ősi, elhagyatott farmot, kanyonnal, vízesésekkel és egy 10. századi kolostorral, toronnyal és udvarral.

A Máté család borbirtoka Montalcino két privát dombján, a tengeri szellő által átjárt oldalon fekszik. A 2000 évvel ezelőtti római szőlőskertet, összesen 7 hektárnyi, változatos terroir mediterrán erdők, gyógynövények és vadgyümölcsök veszik körül. A szőlőültetvényeket Fabrizio Moltard, Angelo Gaja agronómusa tervezte, a klónokat pedig a francia Pierre Guillaume választotta ki.

A szőlőben és a pincében végzett összes munkát aprólékosan kézzel végzik. Csak tökéletesen érett, gondosan válogatott szüretelt szőlő kerül feldolgozásra őshonos élesztőgombák segítségével, hőmérséklet-szabályozott tartályokban. A mustot pedig átpumpálják és kézzel lefejtik. A bor érlelése minimum 3 évig 500 és 4000 literes francia tölgyfa hordóban történik, majd palackban még legalább 6 hónapig érlelődik.

Precízen válogatott szőlőfajtákkal dolgoznak: Sangiovese (fosszilis tufán), Merlot (homokos agyagban), Cabernet Sauvignon (márgában), és Syrah (ásványi anyagokban gazdag déli teraszok, mint a Cote Rotie Franciaországban) nagy sűrűséggel, 6200 tőkével ültetve hektáronként (3000 hektáronként). A terméshozamot rendkívül alacsonyan tartják három éves zöldmetszéssel, hogy koncentrálják az ízeket és a zamatokat.

A sikerük azonnali volt: Dr. Michael Apstein a Boston Globe-tól pedig 92 pontra értékelte a Syrah-t, “figyelemre méltó: zamatos… gyönyörűen rétegzett és csábító”. Boraik továbbra is “Kiváló” pontszámokat és elismerést kapnak kiválóságukért. Brunellóik a Wine Spectator és a JamesSuckling.com által is klasszikus pontszámot (95 pont) kaptak.

További információk

Termelő

Évjárat

2019

Kiszerelés

Alkoholtartalom

Fajta összetétel

Ország

Régió

Borvidék

Jelleg

Szín

Zárási mód

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Máté Mantus Merlot IGT 2019” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1