További információk
Termelő | |
---|---|
Évjárat | 2016 |
Alkoholtartalom | |
Kiszerelés | |
Fajta összetétel | |
Ország | |
Régió | |
Borvidék | |
Jelleg | |
Szín | |
Zárási mód |
16 990 Ft
Az alapborban lévő furmint mind a Király, Újhegy és a Dancka dűlő termése, míg a Hárslevelű a Dancka dűlőben lévő hárslevelű szőlők termése. Az alapborhoz szükséges szőlőt kései szürettel, egészséges, töppedt és aszús szemekkel a fürtben szüretelik, majd dolgozzuk fel bogyózás után, kíméletes préseléssel. Az aszú alapborát gönci és szerednyei többször használatos fahordókban erjesztjük, saját élesztőivel.Az aszúszemeket a Király, Újhegy és a Dancka dűlők összegyűjtött jó minőségű aszús fürtjeiről gyűjtjük össze amiket az aszúsodás során, több héten keresztül, az aszúsodás mértékének megfelelően válogatunk össze. Az összegyűjtött aszúszemeket erjedésben lévő alapborban áztatják 18-24 órán keresztül, és az aszútésztát Kossuth présben préseljük ki.
Az aszúbor a második préselés után kerül be a használt gönci és szerednyei méretű használt tölgyfahordókba, majd egy lassú és hosszú erjedés során alakul ki a magas minőségű aszúbor. A kierjedt aszút 2 évig érlelik hordókban, majd ezután palackozzák.
Termelő | |
---|---|
Évjárat | 2016 |
Alkoholtartalom | |
Kiszerelés | |
Fajta összetétel | |
Ország | |
Régió | |
Borvidék | |
Jelleg | |
Szín | |
Zárási mód |
Értékelések
Még nincsenek értékelések.