További információk
Termelő | |
---|---|
Évjárat | 2017 |
Alkoholtartalom | |
Kiszerelés | |
Fajta összetétel | |
Ország | |
Régió | |
Borvidék | |
Jelleg | |
Szín | |
Zárási mód |
4 990 Ft
A Sarkad parcellában kizárólag a pezsgő alapanyagát termelik, a keleti, észak-keleti fekvése miatt itt a szőlő lassabban érik, nem égnek el a savak, így teljes érettségben szüretelt épp és egészséges fürtök jó savakkal tudják biztosítani a pezsgő alapborát. A területről 100%-ban furmint tőkékről szüretelnek, és az egész fürtös préselés után csak a színlé kerül acéltartályos erjesztésre.
A pezsgő alapbora a saját élesztőivel erjed ki, és érlelődik az acéltartályban. A pezsgősítés során hideg környezetben is jól működő francia champagne élesztőt használnak a palackos erjesztéshez. A palackos érlelés legalább 18-24 hónapon keresztül 12 Celsius fokon pincénkben történik. A degorzsálás során nem adnak hozzá semmit, természetes, brut nature pezsgő kerül a fogyasztó asztalára.
Termelő | |
---|---|
Évjárat | 2017 |
Alkoholtartalom | |
Kiszerelés | |
Fajta összetétel | |
Ország | |
Régió | |
Borvidék | |
Jelleg | |
Szín | |
Zárási mód |
Értékelések
Még nincsenek értékelések.