Leírás
A Zacapa a világ egyik legjobbnak tartott és legkeresettebb prémium rumja. Tételeiket 2300 méteres tengerszint feletti magasságban keverik és érlelik. A hűvös hegyi levegő rendkívül jótékony hatást gyakorol rumjaik érésére, az elpárolgást lassítják a hely klimatikus adottságai, így a Zacapák koncentráltabbak, általában nagyobb érettséget mutatnak mint a hasonló korú rumok. A Zacapa nevéhez fűződik továbbá egy egyedülálló solera eljárás alkalmazása is, amely a sherry érlelésének évszázados spanyol módszerén alapul, és a különböző korú rumok keverését jelenti olyan hordókban, amelyekben korábban amerikai whiskyket, édes sherryket és Pedro Ximenez borokat tároltak.
A legtöbb rummal ellentétben a Zacapákat nem melaszból állítják rumokat, hanem a dél-guatemalai vulkanikus alföldön – egy ásványi anyagokban rendkívül gazdag talajjal és számos folyóval rendelkező területen – betakarított cukornád első sajtolásából, úgynevezett szűz cukornádmézből készítik. Ettől lesz ez a rum összetéveszthetetlenül természetesebb módon édes és simább. A rumok egy másik egyedülálló tulajdonsága, hogy fermentációs folyamatukhoz ananászból származó élesztőtörzset használnak, amelyek szokatlan és gazdag ízeket hoznak létre.
A kézművesség és az évszázados odaadás által kifinomult, a helyi közösségek életébe szervesen beágyazódó termelési folyamatot Lorena Vasquez mesterkeverő felügyeli.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.