Villa Raiano Fiano di Avellino DOCG 2021

6 990 Ft

Egységár (Ft/liter): 9 320 Ft

100%-ban Fiano szőlőből készült tétel, melyet Avellino tartományán belül a következő négy különböző ültetvényről szüreteltek, ezek Candida, Montefredane, Lapio és San Michele di Serino. A kézzel az szüretelt szőlőt nagy odafigyeléssel juttatják el a kíméletes feldolgozás helyére, ezt követően pedig 4 hónapig tartják finomseprőn acéltartályban. 
Illatára határozott, de mégis lágy, mentás, zsályás, őszibarackos, fehér csokoládés aromák jellemzőek, egy csipet citrusossággal és fokozatosan előbújó ásványossággal a háttérben.  
Ízvilágára a frissesség jellemző, melyben kellemes, kerek savak dominálnak. Lecsengése zamatos, mentolos, valamint florális jegyekkel. 

Készleten

Cikkszám: villa-raiano-fiano-di-avellino-docg-2021 Kategóriák: , Címkék: , , , ,

Leírás

A Villa Raiano 27 hektár saját tulajdonú szőlőültetvénnyel rendelkezik Campania-ban, Avellino területén, melyet 2011 óta certifikáltan organikus módon művelnek. Erre a helyszínre, kiváltképp Irpiniára, több szempontból is a változatosság jellemző. Mind a talajszerkezetében, mikroklímájában, mind pedig a tengerszint feletti magasságában találhatunk eltérőségeket. Ezek az egyedi területi adottságok visszaköszönnek az ott készített borok karakterisztikájában és kiemelkedő minőségében egyaránt.  

További információk

Termelő

Évjárat

2021

Alkoholtartalom

Kiszerelés

Fajta összetétel

Ország

Régió

Jelleg

Szín

Zárási mód

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Villa Raiano Fiano di Avellino DOCG 2021” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé.

1