Leírás
A Zacapa a világ egyik legjobbnak tartott és legkeresettebb prémium rumja. Tételeiket 2300 méteres tengerszint feletti magasságban keverik és érlelik. A hűvös hegyi levegő rendkívül jótékony hatást gyakorol rumjaik érésére, az elpárolgást lassítják a hely klimatikus adottságai, így a Zacapák koncentráltabbak, és általában nagyobb érettséget mutatnak, mint a hasonló korú rumok. A Zacapa nevéhez fűződik továbbá egy egyedülálló solera eljárás alkalmazása is, amely a sherry érlelésének évszázados spanyol módszerén alapul, és a különböző korú rumok keverését jelenti olyan hordókban, amelyekben korábban amerikai whiskyket, édes sherryket tároltak. A legtöbb rummal ellentétben a Zacapákat nem melaszból állítják elő, hanem a dél-guatemalai vulkanikus alföldön betakarított cukornád első sajtolásából, úgynevezett szűz cukornádmézből készítik. Ettől lesz ez a rum összetéveszthetetlenül természetesebb módon édes és simább. A rumok egy másik egyedülálló tulajdonsága, hogy fermentációs folyamatukhoz ananászból származó élesztőtörzset használnak, amelyek szokatlan és gazdag ízeket hoznak létre.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.