Leírás
Az Arad-hegyaljai, vagy közismertebb és történelmi nevén a Ménesi borvidék Aradtól mintegy 20 km-re keletre helyezkedik el. Ménes kiváló földrajzi fekvése, időjárása, talajadottságai, a Marosnak köszönhető mikroklímája a vörösboroknak kedveznek. Ennek megfelelően 144 hektáros szőlőbirtokukon 80%-ban kékszőlőt, 20%-ban pedig fehérszőlőt termesztenek – előtérbe helyezve a Kárpát-medencei fajtákat. Komoly hozamkorlátozást alkalmaznak, a feldolgozás során a hagyományos módszereket ötvözik a modern technológiákkal. A borok többsége spontán erjesztéssel, de hőmérséklet-szabályozással készül. Fehérboraikat túlnyomórészt 2-3 hónapig erjesztik, és ugyanennyi ideig érlelik palackban, mielőtt azok forgalomba kerülnének. A vörösborokat ezzel szemben 1,5-2 évig érlelik 225 és 500l-es hordókban, amit 6-8 hónapos palackérlelés követ.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.