Leírás
A MOENA WERMUT alkotói Nagy Zoltán és Molnár Balázs a hazai hiányt és a nemzetközi trendeket felismerve teremtették meg az új évezred első magyar vermutját. Az ital elnevezése a mostanában elterjedtebb írásmóddal ellentétben a német hagyományokat követi, hiszen az ital feltalálója – az olasz Benedetto Carpano is – ezt tette, amikor a termékének nevet adott. A névválasztás másik vonatkozása a női nevekhez fűződik, hiszen a háború utáni magyar vermutok legismertebbje, az Éva is női nevet viselt.
A Moena jellemzőiben hordozza az ürmösborok és klasszikus vermutok jellgezetességeit, ugyanakkor azonban ízvilágát a modern ízlésre hangolták. Ami az összetevőket illeti, a Moena megalkotásához tokaji száraz fehérbort, villányi száraz vörösbort, badacsonyi borpárlatot, valamint 14 féle természetes növényi ízesítőt használtak.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.