A termék képe illusztráció, a valóságtól eltérhet.

Chateau Petrus 2015

2 990 000 Ft

Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 2 990 000 Ft

Egységár (Ft/liter): 3 986 667 Ft

A Bordeaux jobb-partján található legendás borászat 2015-ös tétele, mely kiemelkedő évjárat volt Pomerolban. A csupán 11,5 hektáron gazdálkodó borászat egyetlen címkét készít, és túlzás nélkül állítható, ez a leghíresebb 100% Merlot fajtából készült vörösbor a világon. A birtok hosszú és izgalmas történelme során, mely az 1750-es évekig nyúlik vissza, többször cserélt gazdát, és mindig értő kezekben volt, ennek is köszönhető mai státusza.

A 2015-ös évjáratot adó szőlőt szeptember 15. és 29. között szüretelték tökéletes érettségben, a híres kék-agyagról, amely kizárólag a Petrus birtokában lévő területen található meg Pomerolban. A birtok szőlésze és borásza, Olivier Berrouet 2008-ban vette át a birtok nívós posztját apjától Jean-Claude Berrouet-tól, aki 1964 óta készítette a híres Chateau borait. Olivier új színt és ötleteket vitt a borászat életébe, és saját stílusa megmutatkozik ezen 2015 évjáraton is. A borok bujábbak, frissebbek lettek az évről-évre érettebb és korábban szüretelt alapanyagot sikeresen ellensúlyozva.

A finom hordóhasználat bizonyítéka a csupán 50%-ban használt új, első-töltésű hordók aránya. Illatban mély és nagyon összetett, piros és fekete bogyós gyümölcsök frissítik a fűszeres szilvát és érett meggyet, leheletnyi mentás illatokkal a háttérben. Ízében lehengerlő, de nem a hatalmas test, vagy óriás tanninok, hanem hihetetlen egyensúly és precizitás miatt mely a kortyot jellemzi, érett és bársonyos tanninokkal, melyek az évek során beépülve fogják ezt a tételt is a legnagyobb Petrus borok közé emelni.

Robert Parker WA: 100 pont

James Suckling: 100 pont

Neal Martin: 100 pont

Nincs készleten

Cikkszám: chateau-petrus-2015 Kategóriák: , Címkék: , , , , , , ,

Leírás

 

 

További információk

Termelő

Évjárat

2015

Alkoholtartalom

Kiszerelés

Fajta összetétel

Ország

Régió

Borvidék

Jelleg

Szín

Zárási mód

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Chateau Petrus 2015” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1