Edvi Illés Badacsony Rajnai Rizling 2020

7 990 Ft

Egységár (Ft/liter): 10 653 Ft

100% Rajnai Rizling. Hosszan tartó erjesztést követően rövid ideig érlelték 6hl-es fahordókban, ezt követően pedig tartályban. Zöldfűszeres, mentás, vegetális jegyek, trópusi gyümölcsösség és vibráló zöldalmás frissesség jellemzi a bort.

Készleten

Cikkszám: edvi-illes-rajnai-rizling-2020 Kategóriák: , Címkék: , , , , ,

Leírás

Az Edvi Illés Badacsony ökológiai gazdálkodást folytat a szőlőben, és a pincében  sincsenek uniformizáló technológiák vagy segédanyagok. A borokat spontán módon erjesztik, kizárólag minimális ként használva a készítés során. Hosszú erjedés, majd rövid idejű fahordós érlelés jellemzi a technológiát, ezt követően a tételek végül tartályban kerekednek a palackozásig, majd palackban a forgalomba kerülésig. A cél a lehető leghitelesebben megmutatni a Badacsonyt mint termőhelyet a borokon keresztül, ehhez a birtok filozófiája szerint fontos a szőlőt teljes érettségben szüretelni, illetve megtartani az egyre melegebb körülmények között is az egyensúlyt/elegendő savat a borokban lehetőleg nem túl korai szürettel, hogy meglegyen a kellő aromagazdagság és komplexitás is.

A birtok szőlésze Weingartner Olivér, aki Kamptal legismertebb birtokánál, a Bründlmayernél is volt szőlészeti vezető, a borász pedig Bakó Ambrus. Jórészt Kárpát-medencében honos vagy hagyományosan badacsonyi fajtákból készülnek a borok: Kéknyelű, Rajnai Rizling, Olaszrizling, Rózsakő, Vulcanus, Furmint, Hárslevelű.

További információk

Termelő

Évjárat

2020

Alkoholtartalom

Kiszerelés

Fajta összetétel

Ország

Régió

Borvidék

Jelleg

Szín

Zárási mód

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Edvi Illés Badacsony Rajnai Rizling 2020” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1