Leírás
Az Edvi Illés Badacsony ökológiai gazdálkodást folytat a szőlőben, és a pincében sincsenek uniformizáló technológiák vagy segédanyagok. A borokat spontán módon erjesztik, kizárólag minimális ként használva a készítés során. Hosszú erjedés, majd rövid idejű fahordós érlelés jellemzi a technológiát, ezt követően a tételek végül tartályban kerekednek a palackozásig, majd palackban a forgalomba kerülésig. A cél a lehető leghitelesebben megmutatni a Badacsonyt mint termőhelyet a borokon keresztül, ehhez a birtok filozófiája szerint fontos a szőlőt teljes érettségben szüretelni, illetve megtartani az egyre melegebb körülmények között is az egyensúlyt/elegendő savat a borokban lehetőleg nem túl korai szürettel, hogy meglegyen a kellő aromagazdagság és komplexitás is.
A birtok szőlésze Weingartner Olivér, aki Kamptal legismertebb birtokánál, a Bründlmayernél is volt szőlészeti vezető, a borász pedig Bakó Ambrus. Jórészt Kárpát-medencében honos vagy hagyományosan badacsonyi fajtákból készülnek a borok: Kéknyelű, Rajnai Rizling, Olaszrizling, Rózsakő, Vulcanus, Furmint, Hárslevelű.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.