Leírás
A Gere Pincészet története hét generációra nyúlik vissza. Napjainkban 75 hektáron folyik a gazdálkodás, illetve régóta vásárolnak szőlőt a környék szőlősgazdáitól is.
Szőlőterületeik a Kopár, a Konkoly, a Csillagvölgy és az Ördögárok dűlőkben találhatóak. Talaj és mikroklíma szempontjából minden egyes termőterület némileg eltérő adottságokkal rendelkezik, de alapvetően mindegyik kiválóan alkalmas nagy vörösborok készítésére.
Több, mint egy évtizede organikus termelésre álltak át, alacsony tőketerheléssel dolgoznak. A szőlőt mindig tökéletes érettségi állapotában szüretelik, kézzel válogatják. Az erjedés acéltartályokban, illetve faládákban megy végbe, a kíméletes préselést követően a bor magyar tölgyfahordókban, ezután pedig még palackban is érlelődik. Az erjesztést a birtokról szelektált saját élesztőtörzsekkel végzik.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.