Leírás
A Kanosuke egy 2017-ben alapított, tehát viszonylag fiatal japán lepárló, mely a whisky világában azonban máris hullámokat vetett a gyártás innovatív megközelítésével és a minőség iránti elkötelezettségével. Üzemük Kagoshima prefektúrában, Kyushu szigetén található. A régió az enyhe éghajlatáról és a tiszta vízben és friss levegőben való bőségéről ismert, ezek a tényezők pedig ideális helyszínt biztosítanak a whiskyk készítéséhez. A Kanosuke a hagyományos és a modern technikák egyedülálló kombinációját alkalmazza. Három egyedi kialakítású hagyományos rézüsttel van felszerelve, de az üzem minden más részletével is a lágy textúra elérésére összpontosít. A tételeket különböző hordókban érlelik, többek között amerikai és japán tölgyfában, illetve – kisebb részben – ex-sherrysekben. Ezáltal a whiskyk összetett és árnyalt ízprofilt kapnak.
Minőség iránti elkötelezettségük a whiskyjeik ízében is megmutatkozik, amelyek lágyak és figyelemreméltóan komplexek. A cég már első whiskyjeivel is díjak özönét nyerte el, s világszerte máris nagy elismerésnek örvend a párlatszakértők körében.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.