Leírás
Az Edvi Illés pincészet ökológiai gazdálkodást folytat, így a szőlőben és a pincében sincsenek uniformizáló technológiák vagy segédanyagok. A borokat spontán módon erjesztik, kizárólag minimális ként használva a készítés során. Hosszú erjedés, majd rövid idejű fahordós érlelés után a tételek végül tartályban kerekednek a palackozásig, majd palackban a forgalomba kerülésig. A cél a lehető leghitelesebben megmutatni a Badacsonyt mint termőhelyet a borokon keresztül. Ehhez a birtok filozófiája szerint fontos a szőlőt teljes érettségben szüretelni, illetve megtartani az egyre melegebb időjárás dacára is az egyensúlyt és az elegendő savat a borokban. Mindezt lehetőleg nem túl korai szürettel próbálják elérni, hogy meglegyen a kellő aromagazdagság és komplexitás is. A birtok szőlésze Weingartner Olivér, aki Kamptal legismertebb birtokánál, a Bründlmayernél is volt szőlészeti vezető, a borász pedig Bakó Ambrus. A tételeik rajnai rizlingből, kéknyelűből, olaszrizlingből, rózsakőből, vulcanusból, furmintból és hárslevelűből készülnek.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.