A termék képe illusztráció, a valóságtól eltérhet.

Kárásztelek Carassia Blanc de Blancs Brut 12% 0,75l

8 990 Ft

Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 8 590 Ft

Egységár (Ft/liter): 11 987 Ft

A tradicionális eljárással készült, 22 hónapos palackos érlelésű tétel alapjául 100% chardonnay szolgált. Karakterét összetett, telt, chardonnay-ra jellemző aromák, zöld körte, sárgabarack, zöldalma, mézes, fehér virágos aromák uralják, briósra emlékeztető, élesztős lecsengéssel. Harmonikus struktúrájában az elegáns, friss, és az érett jegyek tökéletes egyensúlya figyelhető meg, selymes textúra és hosszantartó finom buborékok kíséretében.

Készleten

Leírás

Kárásztelek egy Szilágy megyei falu, 1241-ben említik először okiratokban. Egy 1650-ből származó feljegyzés az első írásos bizonyítéka a kárásztelki szőlőtermesztésnek. A szilágysomlyói aranylelet bizonysága szerint azonban már a 4. században foglalkoztak szőlőműveléssel ezen a területen. A borrégió az elmúlt négyszáz évben váltakozva élt át virágzó és – hol világháborúk, hol filoxéravész, hol kommunista gazdálkodás okozta – súlyos veszteségeket, most ismét felkerült a Kárpát-medence bortérképére.
A területen minden alapfeltétel adott a kiváló pezsgőalapbor elkészítéséhez: hűvösebb klíma, amely a lassú éréshez elengedhetetlen, agyagos-palás talaj és a gondosan válogatott korán érő pezsgő-alapfajták. A pincészet kiemelt fajtája a pinot noir, melyet a birtok területeinek közel felén termesztenek. Ez a fajta mélységet, komplexitást, teltséget ad a pezsgőknek. Pezsgőkészítéskor a törvényes érlelési idő többszörösét alkalmazzák (minimum 20 hónap), de akár hosszabb időt is igénybe vehet a seprőntartás, ha a borok fejlődése ezt igényli.

További információk

Termelő

Alkoholtartalom

Kiszerelés

Fajta összetétel

Ország

Régió

Jelleg

Szín

Zárási mód

Díszdoboz

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kárásztelek Carassia Blanc de Blancs Brut 12% 0,75l” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1