Leírás
A Vesztergombi család komoly borászati múlttal rendelkezik a borvidéken, a címkéiken is szereplő családi címer az 1700-as évekből származik. Jelenleg 27 hektáron gazdálkodnak (Kerékhegy, Hidaspetre, Bodzás, Porkoláb-völgy, Szarvastető, Leányvár dűlők), melynek nagy része újratelepített, viszonylag fiatal szőlő. Komoly terméskorlátozás mellett dolgoznak a szőlőben, terveik közt szerepel az ökológiai gazdálkodás bevezetése. A szekszárdi borvidék adottságai miatt a vörösborokat helyezik előtérbe, így a területek kb. 80%-án kékszőlő terem: merlot, cabernet franc, syrah, kadarka, kékfrankos, malbec, cabernet sauvignon és pinot noir terem. Fehérszőlők közül olaszrizlinggel és királyleánykával foglalkoznak. A vörösborokat 2-4 hetes héjonerjesztéssel, 1,5-2 éves hordós érleléssel, illetve minimum fél éves palackérleléssel készítik. Legtöbb hordójuk 225 literes barrique hordó.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.